Rabarbragalette med ingefær og hasselnøtter

IMG_4475

Det sies at rabarbra helst bør spises før St. Hans for å unngå at den blir seig eller får træler. Akkurat det har jeg ikke kunnskap til å uttale meg om, men i går var det i alle fall St. Hansaften og vi feiret med å bake en nydelig galette av butterdeig fylt med rabarbra. Den er inspirert av en oppskrift fra boken The Five-a-day Cookbook: 200 Vegetable & Fruit Recipes. Det aller beste er balansen mellom søtt og syrlig, og med smak av ingefær er den fantastisk!

IMG_4472

Ingredienser:

1 pk butterdeig (425g)

Jeg “jukset litt” og brukte ferdig butterdeig. Utrolig lettvint å la den tine på benken for så å kjevle den ut. Den skal være nesten som en pizzabunn, omtrent på størrelse med en stekeplate.

Fyll:
500g rabarbra, skåret i ca 1 cm tykke skiver
1-2ss revet ingefær (tilpass etter smak, jeg liker mye)
3-4ss lys sirup

Topping:
1 ss no-egg + 2 ss kaldt vann
50g hasselnøtter, grovt hakket
1-2 ss perlesukker

IMG_4425

Kutt rabarbrastengene og rør sammen med ingefær og sirup i en bolle.
IMG_4428

Dander fyllet på midten av den utkjevlede butterdeigen.
IMG_4430

La det være god margin ut til ytterkantene.
IMG_4433

Brett deigen over fyllet slik at mesteparten av fyllet blir tildekket.
IMG_4434

Det er ikke nødvendig å toppe galetten, men det er absolutt veldig smakfullt! Jeg blandet no-egg til den fikk en nokså tykk konsistens. Pensle toppen og strø over hakkede nøtter og perlesukker.

IMG_4438

Stekes på 200 grader i underkant av en halvtime, til den blir litt brun på toppen. Server veldig gjerne med noen kuler meierifri vaniljeis, det tar galetten til nye høyder.

Leave a comment