Vegan valentine hundekjeks

Jeg pleier ikke å gjøre noe ut av valentine’s day, men i år har jeg gjort et lite unntak; Jeg har nemlig bakt hjerteformede kjeks til min pelskledte, ordløse hjertevenn i anledning “alle hjerters dag”. Oppskriften er improvisert, og falt i smak hos min lille venninne. Jeg slo to fluer i ett smekk, jeg fikk både laget en hyggelig overraskelse til den firbente og brukt opp restene etter morgenens juicing.

IMG_3864

Ingredienser:
500g mel (jeg brukte 50/50 grovt og fint)
1 ts gjær
2 ts buljongpulver
1 ss nutritional yeast
1 dl soyamelk
2 dl lunkent vann¨
1 ts sesamolje
200g revne grønnsaker

Bland sammen de tørre ingrediensene. Rør så inn det våte, litt etter litt. Elt deigen og kna inn grønnsakene. Jeg brukte som tidligere nevnt leftovers etter juicepressing etter dagens frokost. Den inneholdt stangselleri, gulrot, rødbet og pink lady epler. Morsomt hvordan alt som kommer i kontakt med rødbet blir rosa, men på valentine’s så passer det i grunnen godt.

IMG_3857 IMG_3858

Kjevle ut deigen og stans ut små kaker. Jeg brukte en del mel ekstra til utbaking.
Stekes på brett på 175 grader i 15-20 minutter (litt avhengig av hvor tynn deigen kjevles).

PS: Det ble mange kaker, jeg stekte hele fire brett så her kommer vi til å ha snacks for en stund. Det kan også nevnes at jeg testet kakene selv, og de kan spises av tobente også.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s