Spinat- og sesamkjeks

Jøje meg som tiden flyr. Nå har jeg vært gjennom både sommer- og høstferie uten å legge ut en eneste ny oppskrift. Min unnskyldning får være at jeg i løpet av denne tiden har kjøpt, solgt og flyttet til ny bolig og at hovedfokuset har vært på oppussing heller enn matlaging i perioden. Jeg skal bli flinkere med å oppdatere og først ut er en oppskrift på kjeks med bilder fra den gang jeg fremdeles bodde høyt oppunder himmelen midt i byen.

IMG_4507

Oppskriften til kjeksene har jeg funnet på nettsiden One Green Planet. Den er basert på amerikanske mål, så jeg har tilpasset den til det norske kjøkken.

Ingredienser:
50g spinat (ca 0,5 liter lett pakket)
1 dl vann
3 dl mel (jeg brukte 1/3 grovt mel)
1 1/2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sesamfrø
1 ss olivenolje

IMG_4326 IMG_4327

IMG_4328 IMG_4331

Kjør spinat og vann sammen med en stavmikser til det blir en jevn, flytende saus. Jeg hev også oppi litt persille. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Jobb inn spinatmiksen og olivenoljen med en slikkepott.

Kna så deigen med fingrene til den er passe smidig og ha den over på et bakebrett. Tilsett om nødvendig litt mel dersom den er klebrig. Kjevle ut deigen og del den til passelige store kjeks med en pizzaskjærer. Kjeksene stekes på 200 grader i 20 minutter.

IMG_4505

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s