Aniskringler

Forrige uke presenterte VG via ukesmenyen på godt.no en oppskrift på aniskringler. Tilfeldighetene hadde seg slik at jeg akkurat hadde fått hånd om en solid dose anisfrø jeg undret hva jeg skulle gjøre med. Derfor tok jeg på meg utfordringen med å bake disse. (I grunnen ingen stor utfordring, enkelt var det). Selvsagt er oppskriften veganisert, samt tilført noen små justeringer. Og så fordoblet, og fordoblet igjen sånn cirka. Jeg liker å ha litt fyll i fryseren etter bakst.

IMG_3345

Til 40 kringler:

1,6 kg mel (jeg brukte 50/50 grovt og fint)
200g sukker
2 ts salt
2 ts kardemomme
2 ss anisfrø, knus lett i morter eller med flatsiden på en kniv
2 ss tørrgjær, toppede (tilsvarer ca 24g, altså 2 poser tørrgjær)
1 liter melk

Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle og bland godt. Rør så inn melken litt etter litt, så det etter hvert blir en smidig deig.I oppskriften hos godt.no anbefaler de å røre ut gjæren i fingervarm melk, men jeg foretrekker å holde det enkelt. Min erfaring er at tørrgjær hever helt fint uten å varme opp melken, bare den for god nok tid på seg. Dekk til og sett deigen på et lunt sted for heving til den når dobbel størrelse.

IMG_3343

Jeg rullet deigen til fire store pølser, og delte så hver av disse i ti biter. Rull ut hver bit til en nokså tynn pølse og flett den deretter sammen til en kringle. Sett på bakebrett og la de etterheve noe. Jeg glemte å pensle, men de smakte likevel godt.

Stekes på 220 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s