Bakte søtpoteter med grønnkål, sorte bønner og chipotle cashew topping

Vegan Food & Living hadde i årets april/mai-utgave et knippe med oppskrifter med fokus på grønnkål, blant annet denne. Potetene lager seg nærmest selv, og de resterende arbeidsoppgavene er ikke overveldende de heller.

IMG_5172

Varm opp ovnen til 200 grader. Skrubb potetene og tørk lett av de. Hull skinnet spredt med en gaffel. Dersom man vil ha litt sprøtt skall kan det settes inn med litt olje. Stek på ovnsbrett i 45- 75 minutter, avhengig av størrelse. Stikk  de med en gaffel for å sjekke om de er ferdig.

IMG_5071

Oppskriften presiserer at chipotle cashew toppingen skal lages med chipotle, type hermetisk i adobosaus. Jeg måtte lete litt etter den, men fant den i taco-avdelingen i en stor Meny-butikk. Resten har jeg tatt over i et glass som jeg oppbevarer i kjøleskapet, det holder seg godt.

Chipotle cashew topping:

150g cashew nøtter

2 dl vann

1 chipotle i adobosaus

2 hvitløksfedd, hakket

Juicen fra en lime

1/2 ts salt

 

Kjør alle ingrediensene sammen til en jevn saus med stavmikser eller blender. Restene av denne holder seg også greit i et glass i kjøleskapet.

IMG_5152

Og så var det resten av fyllet:

1 ss olje

1 løk, hakket

En klype salt

2 hvitløksfedd, finhakket

450g grønnkål

175g ferdig kokte sorte bønner

175g maiskorn

 

Varm opp oljen i en stor stekepanne. Tilsett løk med saltet og stek myk i 7 minutter eller så, med sporadisk røring så det ikke brenner seg. Sleng oppi hvitløken og fres et minutt eller mer. Riv grønnkålen grovt og fjern stilkene. Tilsett litt etter litt dersom pannen blir full, slik at den rekker å falle litt sammen. Grønnkålen skal bli myk. Ha bønner og mais i miksen og stek til alt er gjennomvarmt.

Del potetene i to, dander grønnkålblandingen og drypp over chipotle cashew topping.

Leave a comment