Tyske skiver

Da er jeg tilbake etter en god, lang juleferie og starter opp med oppskrift på diverse julekaker. Først ut er tyske skiver, en klassisk småkake jeg pleide å bake med søster og bestemor før i tiden. Oppskriften enkel og rask, og er hentet fra boken Julekaker og juleknask, utgitt av Cappelen i 2002 som del av serien Jul i Norge. Jeg laget en litt mindre grunndeig enn presentert i boken, og delte den deretter på to. Den ene halvdelen ble til tyske skiver, del to ble til sjakkruter.

IMG_3593

Grunndeig:
250g vegan smør
350g fint hvetemel
100g melis

Elt deigen sammen. Deigen skal stå kjølig et par timer i følge instruksjonen. Dette faktum hadde jeg oversett så jeg satte den i kjøleskapet i 15-20 minutter. Det fungerte greit, deigen ble lett å arbeide med likevel.

Del deigen i to, dersom du da ikke ønsker å lage tyske skiver av hele.
Trill deigen til en pølse med 4-5 cm diameter. Skjær så opp i skiver, en halv cm tykkelse.
Legg på stekebrett og la de stå på 175 grader i underkant av 15 minutter.

Advertisement

One thought on “Tyske skiver

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s